Избрани части
0
Начало
Автостатии
Как да спечелим пари от продажба на авточасти втора употреба

КАК ДА СПЕЧЕЛИМ ПАРИ ОТ ПРОДАЖБА НА АВТОЧАСТИ ВТОРА УПОТРЕБА

публикувано: 05.10.2014 г. 12:29

Онлайн продажба на авточасти втора употреба

Катастрофирало Ауди А6 ABT Ако автомобилът е изплатен изцяло от застрахователя след инцидент, можете да го продадете за части.

Онлайн продажбата на авточасти втора употреба отдавна е бизнес за стотици милиони в САЩ. Немалък процент от всички части се продават онлайн, което спестява време и на купувача, и на продавача. Въпреки че в България този бизнес все още не е така развит, в него има голям потенциал, тъй като всеки знае, че обикалянето по автоморги за част, която струва, да кажем, 10 лв., но не се намира твърдо често, е неблагодарно начинание. Купувачът може да загуби половин ден, да посети няколко морги, докато намери нужната част. Онлайн автоморгите, и в частност Parts.bg, до голяма степен решават този проблем.

По принцип, търговията на авточасти втора употреба се основава на същите правила като традиционните автоморги – наличност на продукти, качество на частите, подреденост (никой не обича да рови в неподредена автоморга, при положение, че съседната е сортирала частите по модел и марка, например), но има и някои важни тънкости, които ще Ви помогнат да направите пари от продажбата на стари авточасти.

На първо място, намерете части, които ще продавате. Ако вече имате стари автомобилни части у дома, то това е едно чудесно начало. Въпреки това, ако искате да направите добри пари е по-хубаво да предлагате повече части, защото така профилът Ви има повече артикули и повече клиенти ще го посещават, а това увеличава шансовете за продажба на по-висока цена. Друга тактика е да се специализирате в продажбата на определен тип части, които познавате добре и до които имате достъп, може да е всичко – гуми, спирачни части, стъкла, брони. Някои хора дори отиват по-далеч и купуват стари автомобили, които разглобяват и после продават на части.

Изключително важен елемент от онлайн търговията е представянето на продукт. Клиентът не може да пипне продукта или да Ви попита за информация директно. Трябва да привлечете вниманието му първо. Почистете частта и и направете добри, но реалистични снимки. НИКОГА не качвайте снимки на друга част! Бъдете коректни – снимайте и качвайте снимки само на това, което ще продавате. Уверете се от каква кола идва частта и за кои модели може да се ползва. Колкото повече коли могат да я ползват, толкова повече купувачи ще има за нея. От друга страна, редките, но търсени авточасти втора употреба имат чудесни цени във всяка автоморга.

Още повече, че имате и огромното преимущество, че на http://www.parts.bg/ може да сравните цените на различните части и по този начин да дадете адекватна цена на своята част, без да се притеснявате, че ще изискате висока цена, която ще направи авточастите Ви непродаваеми или че цената ще е твърде ниска и ще пропуснете да спечелите достатъчно.

За всички, които се интересуват от коли и биха желали да направят пари (независимо дали малко или много) чрез продажба на авточасти втора употреба, Parts.bg дава прекрасна възможност за оползотворяване на знания, продажба и покупка на части, контакти с клиенти, сравняване на цени. С други думи, Вие можете да направите реални пари, ако използвате правилно възможностите, предоставени Ви от сайта. Проверете сайта и се насладете на търговията в него.