Избрани части
0
Начало
Търсене
Интериор и аксесоари - Авточасти

ИНТЕРИОР И АКСЕСОАРИ - АВТОЧАСТИ

Посочете авточаст, за която искате да пуснете запитване към автоморгите и търговците на авточасти.
       
Картинките са илюстративни и в зависимост от марката и модела автомобил може да се различават.

Интериора на една кола е мястото, където водача и пътниците прекарват най-много време. Дори и купето и екстериора да не са в отличен вид, когато имате запазен и чист интериор вие се чувствате добре в колата. Когато таблото е добре почистено от прах, стелките са изтупани, а седалките и тавана са изпрани и ухаят приятно, вие ще се чувствате като в нов автомобил.

Поддръжката на интериора обаче не винаги се свежда до препарати за почистване. Понякога отделни елементи от интериора могат да се счупят, захабят, протъркат или скъсат. Така например волана може да се скъса, ако е кожен, и тогава ще се наложи да го претапицирате. Ако пък не е кожен, има фирми, които предлагат възстановяване на волани. За съжаление и двата начина на възстановяване на волана не са съизмерими с оригиналните авточасти и тяхното покритие. В автоморгите често се откриват запазени като нови волани, на много добри цени. Купувайки волан от автоморга, вие дори имате избор какъв да бъде той, и можете да направите ъпгрейд на вашия автомобил с волан от по-нов модел или фейслифт волан.

Други резервни части като топки за скоростен лост, маншон за скоростен лост, гумички на педали също могат да се открият при търговците предлагащи авточасти втора употреба. Това са частите от интериора, с които най-много контактуваме и е нормално след продължителна експлоатация да загубят първоначалния си вид. За да възстановите първоначалния блясък на интериора на една кола е необходимо да замените тези части, когато се изтъркат или скъсат.

В интериора на модерния автомобил има все повече електроника. Така например вече много автомобили имат климатроник, борд компютър, навигация, електронен километраж и още куп други модули, които рано или късно могат да дефектират. Резервни части като модул за климатроник, оригинален CD плейър или пък дисплей на борд компютърът е най-изгодно да се купуват от търговци на авточасти втора употреба, тъй като цените в магазините за авточасти са в пъти по-високи. Дори и вашият автомобил да няма горепосочените екстри, винаги можете да разчитате на нас да открием части за интериор.

Хората, които си купуват автомобил в България, рядко имат възможността да си избират всички екстри, които желаят. Това е, защото много малка част от купуваните в страната автомобили са нови, а дори и тези, които се купуват нови, често са застояла складова наличност с голяма отстъпка в цената. Затова екстри като кожен салон и подгряване на седалките са желани екстри, които могат да бъдат закупени изгодно втора употреба впоследствие. В автоморгите могат да се открият запазени кожени салони, с които да замените износения плюшен или текстилен салон. Услугата по монтирането на новия салон, може да ви я предложи всеки един авто сервиз, а домашните майстори с пристрастие към "направи сам" проекти, могат да си преобразят интериора със собствени сили.

Не винаги обаче нуждата от резервни части за интериора е породена от износване на контактните повърхности като топката на скоростния лост и волана. Вследствие на сблъсък автомобилите, оборудвани с въздушни възглавници, ако не бъдат обявени за тотална щета и подлежат на ремонт, се нуждаят не само от нови въздушни възглавници – за ремонта е необходим капак на еърбега. И това е при положение, че конструкцията на автомобила е такава, че не трябва да се сменя цялото табло. Също така, при тези коли, които разполагат със странични завеси, е наложително да се замени цялата кора на тавана.

Макар и автомобилните интериори да се предвидени за дългогодишна експлоатация, неправилното и невнимателно използване на бутони и превключватели често води до тяхното повреждане. Счупени лостове за мигачи и чистачки, изкъртени джойстици за огледала, неработещи бутони за стъклата – всичко това не са изключения в автомобилния свят и ежедневието въобще, а са чести повреди, които са лесно отстраними с евтини части от автоморги. И все пак, ако предпочитате нови авточасти, то бъдете сигурни, че в Parts.bg ще намерите цени, както за нови така и за втора употреба резервни части, за да бъде вашия интериор винаги перфектен и блестящ като нов.